Beneficiarii serviciilor Asociației Stea pregătesc o expoziție de obiecte artizanale

Cuprins de spiritul Sărbătorilor Pascale, un grup de 21 de copii și tineri beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi din cadrul Asociației Stea, realizează activități de creație meșteșugărească în cadrul atelierului „MeșteșugArt”, centrate în această perioadă pe pregătirea unei expoziții pe această temă.

IMG_8959Sub atenta îndrumare a unei echipe formate din coordonatorul centrului, asistentul social și un instructor meșteșugar, copii și tinerii învață cum să „fabrice” panere artizanale. Coșulețele vor putea fi admirate alături de alte obiecte artizanale, săptămâna viitoare, în cadrul unei expoziții pe care Asociația Stea o va organiza în centrul orașului. Cu această ocazie, în schimbul unei donații, sătmarenii vor putea alege dintre obiectele artizanale realizate de copiii și tinerii la risc.

Atelierul “MeșteșugArt” face parte din serviciile de dezvoltare a abilităţilor interpersonale de cooperare şi de muncă în echipă dezvoltate în cadrul proiectului „Parteneriat intersectorial-baza serviciilor sociale de calitate”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. La activitatile de creație vor participa în decursul proiectului, 65 de copii şi tineri la risc cu o frecvenţă medie de 2 ori pe săptămână. Intervenţia membrilor echipei educative a Asociaţiei Stea în cadrul atelierelor, a activităților de pregătire a expoziţiilor şi in realizarea acestora, are scopul de a conferi întregului proces o dimensiune educativă si de dezvoltare a abilităţilor de viaţă a grupului țintă. Pentru ca întreaga activitate din cadrul atelierului de creatie să se poată realiza în cele mai bune condiții, Asociația Stea achiziționează materii prime precum lână, mărgele, fire de aţă, și instrumente: foarfeci, ramă de ţesut, pensule, ustensile de prelucrare, etc.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 2 aprilie 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.