Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare au intervenit pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de un incendiu produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, secţia de Psihiatrie Cronici.

IMG_4553Pentru înlăturarea efectelor negative produse, pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare grea, un echipaj de prim-ajutor (SMURD), un echipaj de terapie intensivă mobilă (SMURD) acţionând în colaborare cu alte două echipaje ale serviciului de ambulanţă judeţean (SAJ).

IMG_4538Incendiul a fost semnalat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 la ora 19.41, iar la sosirea pompierilor s-a constatat că ardea interiorul unei încăperi, situate la demisolul spitalului, cu pericol de propagare la întreaga clădire. De asemenea se degajase o cantitate mare de fum pe casa scării, situație ce punea în pericol siguranța bolnavilor şi a personalului medical.

IMG_4535Având în vedere situaţia creată, la locul intervenţiei, s-au deplasat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi prim-adjunctul Inspectorului Şef al Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare, colonelul Dima Nicolae, care a preluat comanda intervenţiei.

Doi pacienţi adulți au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe, în urma intoxicării cu monoxid de carbon, unul dintre ei prezentând arsuri pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului, iar alte 38 de persoane au fost evacuate, în urma triajului efectuat de către membrii echipajelor medicale de urgenţă.

IMG_4557În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat ca şi cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 4, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.