Programul „Școala Altfel”, la I.S.U. ”Someș” Satu Mare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare va derula în perioada 6-10 aprilie 2015 programul ”Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Conform programului, în perioada mai sus menţionată vor fi efectuate acţiuni de informare şi educare preventivă în grădiniţele şi şcolile din judeţ, sub formă de lecţii deschise şi puncte de informare preventivă, unde tinerilor li se va explica cum trebuie să reacţioneze în cazul producerii unui incendiu, cutremur sau a unei alte situaţii de urgenţă.

scoala-altfel-isu-1În data de 9 aprilie, începând cu ora 10.00, în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare se vor organiza exerciţii demonstrative: salvare de la înălţime, căutare salvare cu echipaj canin, stingerea incendiului la căsuţa machetă şi acordarea primului ajutor medical unei persoane rănite, puncte de informare preventivă în colaborare cu SVSU Satu Mare.

În următoarea zi, în zona centrală a municipiului Carei (intrare Parc Dendrologic), începând cu ora 10.00, vor fi organizate de asemenea o serie de exerciţii demonstrative, puncte de informare preventivă, care pe lîngă caracterul de informare a copiilor cu privire la misiunile şi activităţile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, au şi rolul de pregătire a unei conduite preventive în cazul unor situaţii de urgenţă.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la desfăşurarea acestor activităţi, persoana desemnată este Plt. maj. Siladi Marius, Subofiţer Compartiment Informare şi Relaţii Publice (0740-302.256).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.