Sute de copii au urmărit exerciţiile demonstrative susținute de jandarmi în Piaţa 25 Octombrie

Marți, 7 aprilie 2015 între orele 10.00 -13.00 în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda lt. col. Brad Lorand au prezentat un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

DSCN5405

DSCN5409

DSCN5420

DSCN5426Astfel, sute de elevi de la instituţii de învăţamânt din Satu Mare împreună cu cadre didactice au  urmărit cu sufletul la gură exerciţiile demonstrative ale jandarmilor sătmăreni. Totul a debutat cu o paradă a câinilor de serviciu ai Jandarmeriei Satu Mare, angrenați ulterior în exerciţiul de interceptare a unor posibili suspecţi. După intervenția câinilor, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Demonstraţia de arte marţiale combinate a luptătorilor jandarmi, a fost pe placul celor prezenţi, fiind urmată diferite  exerciții de forță și spargeri de cărămizi. Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri pe instalaţia tiroliană.

După prezentarea exercițiilor demonstrative, activitatea a fost organizată pe ateliere de prezentare a materialelor din dotarea Jandarmeriei Sătmărene, a trusei criminalistice, dar și ateliere de prezentarea a unor aspecte teoretice legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene,  dar și asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

DSCN5429

DSCN5433

DSCN5436

DSCN5439

DSCN5440

DSCN5442

DSCN5444

DSCN5447A fost amenajată o expoziție de fotografie veche, care surprinde aspecte  din viața și activitatea jandarmilor din secolul al XX-lea și imagini cu jandarmi surprinși în diverse ipostaze: misiune, defilare, ceremonie sau chiar cu familia. În cadrul expoziției sunt cuprinse și ținute militare utilizate de jandarmi la diferite ocazii.

Jandarmii au organizat un mini Poligon de tragere cu arme airsoft sub directa îndrumare a specialiștilor, unde elevii au putut să-și testeze abilitățile de buni trăgători. Coborârile pe instalaţia de traversare tiroliană au fost cele mai apreciate de copii, aceștia trăind adrenalina la maxim coborând cu viteză de pe cladirea Palatului administrativ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 aprilie 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.