Elevii din Veleatino vor primi sute de kilograme de ajutoare din partea C.N. ”Doamna Stanca”

Marți, 7 aprilie, la Colegiul Național ”Doamna Stanca” Satu Mare, Consiliul elevilor împreună cu profesorii și părinții au prezentat într-o conferință de presă bilanțul inițiativei prin care au fost adunate alimente, îmbrăcăminte și rechizite pentru copiii de la școala din Veleatino, județul Hust din Ucraina, ajutoare care în curând vor ajunge în curând la aceștia.

IMG_0049La bilanț au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, consilierul Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo, directorul Colegiului Național Doamna Stanca, Ana Maria Marușca, vicepreședinta Consiliului elevilor, Teodora Țuțuieanu, consiliul elevilor din cadrul colegiului, elevi și profesori.

S-au donat de către elevi, profesori și părinți: 103 kg de făină albă, 97 kg făină de mălai, 15 kg de griș, 100 kg de zahăr, 80 litri de ulei, 80 kg de paste făinoase, 50 kg orez, 162 de conserve diferite, alte alimente, îmbrăcăminte și rechizite școlare.

IMG_0035

IMG_0040În cuvântul său, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef a spus: ”Sper ca locuitorii județului Satu Mare să nu treacă prin momentele grele prin care trece poporul ucrainean. În Ucraina nu este o situație normală. Prin această inițiativă demnă de lăudat, răspundem modului în care în 1970 la inundații am fost și noi ajutați de vecinii noștri din Ucraina. Felicitări pentru această acțiune de voluntariat, este un pas pe care fiecare dintre noi îl face atunci când este nevoie de ajutorul nostru”.

Au mai vorbit consilierul Felician Pop, directorul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo și directorul colegiului. prof. Ana Maria Marușca. Vicepreședinta Consiliului elevilor, Teodora Țuțuianu a spus: ”Am aflat de nevoile colegilor noștri din țara vecină. Prin inițiativa noastră ne-am implicat cu dăruire împreună cu profesorii și părinții noștri în scopul realizării acestor cantități de alimente, îmbrăcăminte și rechizite cu care sperăm să aducem un crâmpei de bucurie cu ocazia sărbătorilor pascale. Transmitem și cu această, ocazie colegilor noștri din țara vecină, sărbători fericite, asigurându-i de întreaga noastă considerație și prietenie”.

Lia Nicoară

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 8, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.