Elevii Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny” din Turţ au fost gazdele jandarmilor sătmăreni

Miercuri, 8 aprilie 2015 între orele 09.00-12.00, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, sub comanda lt. col. Brad Lorand, au prezentat exerciţii demonstrative  elevilor de la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din Turţ în cadrul proiectului educaţional «Să ştii mai multe, să fii mai bun!».

DSCN5458Jandarmii au debutat seria demonstrațiilor cu exerciţii de autoapărare. Demonstraţia de arte marţiale susţinută de plt. maj. Bogdan Suciu, multiplu campion al Ministerului Afacerilor Interne la karate – kumite a fost foarte apreciată de liceeni, iar apoi jandarmii au prezentat elevilor modul în care acţionează în misiuni de asigurarea a ordinii publice.

După prezentarea exerciţiilor demonstrative, jandarmii i-au iniţiat pe tineri în mânuirea armelor airsoft şi tragerea la ţintă, organizând un mini-poligon de tragere. Cei mai merituoşi elevi ai liceului au avut ocazia de a se plimba prin comună cu autospeciala Jandarmeriei.

DSCN5456Pentru a eficientiza expunerea, activitatea a fost organizată pe ateliere teoretice şi practice. Astfel, au fost organizate ateliere de prezentare a materialelor din dotarea Jandarmeriei Sătmărene, a trusei criminalistice şi a modului de amprentare, dar şi ateliere de prezentarea a unor aspecte teoretice legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene,  dar şi asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 8, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.