Activitățile desfășurate la Liceul Tehnologic Tășnad, în săptămâna ”Școala Altfel”

Am stat de vorbă cu directorul Liceului Tehnologic Tășnad, profesorul Eugen Lateș, despre activitățile organizate în cadrul săptămânii ”Școala Altfel” pentru cei 438 de elevi ai instituției.

DSC_0166Potrivit profesorului Eugen Lateș, săptămâna ”Școala Altfel” a fost așteptată cu mult interes de către elevi, ne-a declarat directorul liceului profesorul Eugen Latiș, pentru care întreg corpul profesoral în colaborare cu Consiliul elevilor au elaborat un program variat și interesant. Din acest program am desprins următoarele activități: excursie la Sarmex a clasei a IX–a D, sub coordonarea maistrului instructor Dumitru Govor, precum și excursia la Carei a claselor a X-a A și a XI-a A, organizată de profesoara Daniela Vereș.

În data de 8 aprilie, împreună cu profesorii Iulia Bendel și Edit Mezosi, clasele a IX-a B și a XI-a B au vizitat Muzeul Județean de Istorie. Sub coordonarea profesorului de sport Reimond Hotzberger, au avut loc în sala de sport concursuri de ping-pong și exerciții de autoapărare primite cu mult interes de către elevi.

Catedra de Limba și literatura română, alcătuită din profesorii Teodora Maier, Lavinia Tătar, Ionuț Pomian, Mihai Costea au organizat vizionări de filme, ecranizări după opere studiate în liceu precum și inspirate din istoria românilor. Profesorul de religie Vasile Bărbuș a organizat în cadrul ”Vieții spirituale“ a liceului o activitate privind ”Tradiții de Paște”.

În data de 9 aprilie vor avea loc acțiuni de ecologizare în pădurea Heresteț și pădurea orașului. De asemenea elevii îi vor avea ca musafiri pe reprezentanți Jandarmeriei, cu care vor avea discuții cu privire la legislație și educație civică. Activitățile enumerate sunt doar o parte din programul ”Școala Altfel” care se organizează la Liceul Tehnologic din Tășnad.

Liceul Tehnologic Tășnad s-a înființat în anul 1958 funcționând inițial în clădirea Școlii gimnaziale. În anul 1972 s-a dat în folosință actuala clădire care găzduiește 20 de clase cu două secții română și maghiară. În școală funcționează o filieră teoretică, cu clase de matematică-informatică și de filologie și o filieră tehnologică cu specializări în servicii și școală profesională cu patru clase care sunt în continuă dezvoltare.

Lia-Florica Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 8, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.