Consiliul Judeţean a cerut finalizarea documentaţiilor proiectului şoselei de centură

Un reprezentant al firmei Search Corporation a fost prezent ieri la Satu Mare şi a avut o întâlnire cu conducerile Consiliului Judeţean Satu Mare, Primăriei Satu Mare şi Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, precum şi cu specialişti din cadrul celor trei instituţii.

Intalnire Soseaua de Ocolire (11)

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a cerut firmei Search Corporation care se ocupă cu revizuirea şi actualizarea Studiului de fezabilitate pentru proiectul şoselei de centură a municipiului Satu Mare să finalizeze cât mai repede documentațiile tehnico-economice pentru ca lucrarea să poată fi scoasă la licitaţie.

”Va trebui să terminaţi cât mai repede documentaţia, aveţi tot sprijinul Consiliului Judeţean, Primăriei, OCPI, dar să ştiţi că aşteptările sunt mari. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România intenţionează să scoată la licitaţie în luna februarie execuţia centurilor de ocolire a mai multor oraşe, inclusiv Satu Mare, astfel că documentaţia trebuie finalizată foarte repede”, a declarat Adrian Ştef. 

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a afirmat că Search Corporation trebuie să clarifice şi situaţia juridică a terenurilor de pe traseul Centurii în vederea derulării procedurilor legale pentru execuţia lucrărilor. Radu Roca a dat asigurări că specialiştii Primăriei vor da tot sprijinul firmei Search Corporation pentru ca studiul de fezabilitate să fie gata la timp.

În data de 24 noiembrie 2012, CNADR a publicat pe SEAP anunţul de intenţie în care se specifica că va începe procedura de adjudecare pentru contractul de lucrări la ”Varianta de ocolire Satu Mare”. Începerea procedurii de adjudecare, având în vedere că obiectivul de investiţii se finanţează din fonduri europene, reprezintă elaborarea documentaţiei de atribuire şi revizuirea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru lansarea licitaţiei de lucrări propriu-zise.

Termenul de începere a procedurii de adjudecare a fost devansat şi în această perioadă a fost semnat în data de 27 decembrie 2012 contractul pentru elaborarea documentaţiei de atribuire şi revizuirea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic. Se estimează că în cursul acestei luni se va finaliza acest contract.

În luna februarie 2013 va fi publicat anunţul de participare în vederea depunerii ofertelor pentru licitaţia de lucrări ”Varianta de ocolire Satu Mare”.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 17, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.