Serviciul permanent de colectare gratuită de la domiciliu a DEEE s-a lansat cu succes în Satu Mare

Serviciul permanent de colectare gratuită de la domiciliu a deşeurilor electrice şi electronice s-a bucurat de un real succes de la lansarea în Satu Mare de către Asociaţia RoRec, împreună cu municipalitatea.

261885_189078754481934_4758583_nAsociaţia Română pentru Reciclare RoRec a implementat acest serviciu de colectare de la domiciliu pentru prima dată la finalul anului 2012, în municipiul Timişoara. Autoritatea locală din Satu Mare a îmbrăţişat imediat acest concept, astfel că la aproape două luni de la iniţierea proiectului în Timişoara, acesta a devenit un serviciu permanent şi pentru sătmăreni. Prima colectare DEEE, realizată în urma programărilor făcute la call-center-ul pus la dispoziţie de Asociaţia RoRec pentru Municipiul Satu Mare, a demonstrat eficienţa acestui serviciu încă din prima lună.

Din cele peste 70 de comenzi primite de la cetăţenii interesaţi să se debaraseze corect şi responsabil de echipamentele stricate, mai mult de 4,4 tone de DEEE au fost colectate sâmbătă, 2 martie 2013. Acest rezultat dovedeşte că fiecare telefon dat contează foarte mult şi fiecare deşeu colectat diminuează efectele poluării.

“În tot ceea ce facem, cel mai mult ne dorim ca oamenii să rezoneze cu noi şi să înţeleagă semnalul de alarmă pe care îl tragem. La Satu Mare cetăţenii au înţeles mesajul nostru şi rezultatele nu fac decât să ne bucure şi să ne încurajeze să mergem mai departe, pentru că împreună putem cu siguranţă să ajungem să locuim în acel mediu normal, cu natură curată şi aer nepoluat”, a declarat Florin Popa, reprezentant zonal al Asociaţiei RoRec.

858556_495548063835000_1048672491_o

Programul de colectare gratuită a DEEE continuă în Municipiul Satu Mare, iar cetăţenii, instituţiile publice, operatorii economici care vor să se debaraseze în mod corect de echipamentele uzate din casă sau din birou sunt invitaţi să apeleze numere de telefon 0742.550.071 şi 0756.055.632. Acestea sunt disponibile de luni până sâmbătă, între orele 9.00-18.00, iar colectarea se face în prima zi de sâmbătă a fiecărei luni.

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asociaţia RoRec în scopul colectării DEEE şi a educării publicului în acest spirit, accesaţi www.rorec.ro. De asemenea, pentru a simţi pulsul comunităţii create la nivel naţional de către Asociaţia RoRec, vizitaţi-ne şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 5, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.