Incendii multiple izbucnite în cursul zilei de ieri în județ

În dimineaţa zilei de miercuri, 15 aprilie, I.S.U. ”Someș” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu în localitatea Certeze, unde ardeau aproximativ 100 hectare de vegetaţie uscată. Fiind incendiu de amploare, pompierilor din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti Oaş, le-au venit în sprijin voluntarii de la SVSU Certeze şi un număr de 25 de cetăţeni, proprietari ai terenurilor afectate.

incendiuÎn seara aceleiaşi zile, alte două incendii mistuiau acoperişurile caselor a două proprietăţi din Tăşnad şi Pişcolt. Astfel că forţele de intervenţie din cadrul Secţiei de Pompieri Carei au acţionat în jurul orei 20.37 în localitatea Tăşnad, unde ardea coşul de fum al unei case de locuit, cu pericol de propagare a incendiului la întreaga locuinţă.

După doar o oră de la anunţarea incendiului de la Tăşnad, tot pompierii din Carei au intervenit la Pişcolt, unde în colaborare cu SVSU Pişcolt, a fost limitat şi lichidat incendiul unui acoperiş de casă, confecţionat din trestie. Aici a ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă aproximativă de 20 metri pătrați. Pompierii au localizat şi lichidat incendiile cu operativitate, împiedicând propagarea acestora şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentele au fost, cel mai probabil, rezultatul provocării focului deschis în spaţii deschise, în cazul incendiului de mirişte de la Certeze, iar în ceea ce privesc incendiile de case, la Tăşnad, coş de fum necurăţat de funingine, iar la Pişcolt, coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 16, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.