Ponta s-a întâlnit cu reprezentanți ai asociațiilor care sprijină drepturile persoanelor cu dizabilități

Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit ieri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii unora dintre asociaţiile care reprezintă drepturile nevăzătorilor din România (Asociaţia Nevăzătorilor din România, Asociaţia Invalizilor de Război Nevăzători din România şi Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România).

victor_pontaDiscuţiile au vizat problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, în încercarea de a fi identificate soluţiile optime pentru rezolvarea acestora.  Primul-ministru Victor Ponta şi-a exprimat sprijinul şi disponibilitatea de dialog cu toate organizaţiile care militează pentru protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în spiritul eforturilor guvernului de a asigura respectarea demnităţii şi drepturilor acestei categorii de cetăţeni. 

La întâlnire au fost prezenţi şi Mariana Câmpeanu, ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, şi Codrin Scutaru, secretarul de stat coordonator al domeniului asistenţei sociale din MMFPSPV, iar discuţiile pe marginea acestei problematici au fost reluate azi la sediul ministerului de resort.

Ministerul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice a aprobat, prin Ordinul nr. 399/27.02.2013, Metodologia de acordare a sumelor de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului, organizaţiilor prevăzute la art. 98 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Actul normativ menţionat a fost emis pentru a soluţiona dificultăţile în acordarea acestor sume, generate de rigorile fiscale reglementate în ultimele modificări legislative din domeniu. Metodologia de acordare a sumelor de la bugetul de stat, elaborată de MMFPSPV a fost dezbătută cu reprezentanţii organizaţiilor şi personalul tehnic al acestora, forma finală fiind agreată în data de 27 februarie 2013.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 5, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.