George Vulturescu nu a cerut sprijinul Consiliului Județean pentru organizarea Centenarului Vida Gheza de la Carei

Consiliul Județean Satu Mare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare au susținut organizarea manifestărilor dedicate Centenarului Vida Gheza de la Carei, considerând că județul Satu Mare trebuie cuprins în circuitul evenimentelor prin care marele sculptor este omagiat la împlinirea a 100 de ani de la naștere.

adrian-stefCentenarul Vida Gheza este inclus în calendarul Ministerului Culturii, manifestările omagiale fiind prevăzute se organizeze la Baia Mare, Cluj şi Bucureşti, dar şi la Roma. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că era firesc ca marele artist să fie aniversat și la Carei, acolo unde se află una din cele mai importante opere ale lui Vida Gheza.

Manifestările de la Carei au fost organizate de către Direcția pentru Cultură  Carei și redacția săptămânalului Buletin de Carei, fiind un eveniment elegant și distins, care a fost apreciat de familia sculptorului, academicianul Marius Porumb și soția acestuia, spre deosebire de proiectul directorului Direcției pentru Cultură și Patrimoniul Național a județului Satu Mare, Gheorghe Pop Silaghi (Vulturescu), care voia să se limiteze la o lansare de pliante.

Adrian Ștef a afirmat că directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniul Național al județului Satu Mare nu a cerut, verbal sau în scris, sprijinul Consiliului Județean Satu Mare pentru organizarea de manifestări dedicate Centenarului Vida Gheza, neputând fi acuzat de lipsă de colaborare. ”Trebuie spus că evenimentul gândit de Gheorghe Pop Silaghi (Vulturescu) se suprapunea cu manifestările organizate la Baia Mare, familia sculptorului nedorind ca la Carei aniversarea lui Vida Gheza să fie organizată doar pentru a fi marcată ca un punct în calendarul evenimentelor cultural”, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Referitor la lucrările executate de Primăria Carei în zona Monumentului Ostașului de la Carei, ele nu fac parte din niciun proiect al Consiliului Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 5, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.