Marea plantare de primăvară în Ariile Protejate „Râul Tur” a ajuns la sfârșit

Sâmbătă, 18 aprilie a luat sfârșit marea plantare de primăvară organizată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în Ariile Protejate „Râul Tur”. SCA – Satu Mare. În cele două localități țintă au fost plantați 6.100 de puieți cu ajutorul celor 105 voluntari participanți. Partenerii evenimentelor au fost Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung, Primăria Turulung și Composesoratul Iojib.

1Plantarea s-a realizat în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

3Plantările au fost realizate în apropierea localităților Turulung și Iojib, în două week-enduri succesive. Pe parcursul plantărilor au fost plantați puieți de păr pădureț, plop alb, stejar și păducel. Ca rezultat al plantărilor în Turulung au fost realizate pâlcuri de arbori și arbuști, iar în Iojib a fost realizat o perdea forestieră de 2 km lungime pe marginea pășunii. Munca bine făcută a fost recompensată de organizatori cu un gulaș gustos.

Aliniamentul de arbori și pâlcurile de arbori și tufărișuri vor contribui în viitor la conservarea mai multor specii protejate, oferind loc de cuibărire și adăpost acestor specii. În același timp vor avea efecte benefice asupra calității și esteticii pășunii.

2SCA – SM și pe această cale dorește să aducă mulțumiri pentru munca depusă elevilor de la Școala Generală Turulung, Colegiul Național Kölcsey Ferenc, și cercetașilor de la Centrul Local 44. Dsida Jenő.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.