Ponta vrea ca românii din Diaspora să se înscrie pe listele electorale cu 6 luni de alegeri

Premierul Victor Ponta a declarat la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis că PSD susţine noua lege electorală, dar că de organizarea alegerilor în afara ţării să se ocupe Autoritatea Electorală Permanentă, iar cei din Diaspora să se înscrie cu şase luni înainte de alegeri într-un registru. De asemenea, liderul PSD i-a transmis preşedintelui că la pachet cu modificarea legilor electoral ar trebui revizuită şi Constituţia.

pontaPesediştii i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să-i întrebe pe cei de la PNL dacă mai susţin revizuirea Constituţiei, premierul Ponta afirmând că ar fi o mare greşeală dacă s-ar abandona acest proiect. La începutul consultărilor premierul şi preşedintele au avut un mic schimb de replici pe tema locurilor la masă. Premierul a dorit să se aşeze pe o parte a mesei, dar a observat că locurile erau rezervate Administraţiei Prezidenţiale. Premierul a subliniat că acelea erau locurile obişnuite pentru invitaţi, Klaus Iohannis replicând „se mai schimbă câte ceva”. Delegaţia PSD a fost compusă din Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ioan Chelaru, Valeriu Zgonea, Andrei Dolineaschi şi Gabriele Podaşcă.

La finalul consultărior cu preşedintele, Victor Ponta a spus că susţine noua lege electorală, pe baza căreia parlamentarii vor fi aleşi prin vot proporţional – listă, iar numărul acestora se va reduce. Liderul PSD a adăugat că este de acord cu finanţarea campaniilor electorale de la stat, banii urmând să treacă prin bancă pentru a se elimina banii negri.

Gandul.info 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.