Maniestări la Carei cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la nașterea scriitorului Corneliu Balla

Direcția de Cultură a Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei în colaborare cu Biblioteca Județeană Satu Mare, Biblioteca Municipală Carei și Liceul Teoretic Carei organizează o masă rotundă și un recital de poezie din creația lui Corneliu Balla, susținut de elevi ai Liceului Teoretic din Carei, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la nașterea scriitorului. Vor fi depuse coroane la placa memorială amplasată pe blocul unde a locuit scriitorul, în cartierul Republicii din municipiul Carei. Manifestarea va avea loc marți, 28 aprilie 2015, de la ora 16.00 în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei.

Afis Memorial Balla finParticipanții la eveniment vor putea admira o mică expoziție de fotografii cu scriitorul, familia, locuința acestuia și cărți publicate de acesta. Materialele au fost puse la dispoziție de Biblioteca Municipală Carei, cu sprijinul familiei scriitorului. Invitat în cadrul manifestării, domnul Viorel Câmpean, reprezentant al Bibliotecii Județene Satu Mare va susține o scurtă prezentare despre Corneliu Balla. Elevii Duţescu Darius, Mihaly Roxana, Borbely Patricia şi Gabor Tania vor recita poezii ale scriitorului.

Corneliu Balla a fost un reprezentant important al culturii careiene. S-a născut la 11 aprilie 1930, la Olosig, județul Bihor. A fost cunoscut sub pseudonimul literar Gabriel Rațiu. Traducător de excepție, publicist şi poet, a debutat editorial cu volumul “Logosclipuri” (2001), la editura Dacia. A urmat volumul “Jugul cel blând”, în anul 2003, iar în 2008 i-a fost publicat post mortem volumul “Zarca”. A încetat din viață în 24 iunie 2006.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 aprilie 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.