Elevii Liceului Tehnologic ”George Barițiu” din Livada, invitați să devină polițiști

Poliţia Română desfăşoară în această perioadă o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată „Şi tu poţi deveni poliţist!”. Poliţiştii sătmăreni implicaţi în această campanie au organizat până în prezent mai multe întâlniri cu elevii de liceu. O astfel de acţiune a avut loc şi miercuri, 22 aprilie 2015, la Liceul Tehnologic George Bariţiu din Livada, când reprezentanta IPJ Satu Mare, inspector principal de poliţie Hrihorişan Felicia le-a prezentat elevilor oferta educaţională, respectiv modalitatea prin care tinerii dornici să devină poliţişti pot îmbrăţişa această profesie urmând fie studii universitare, în cadrul Academiei de Poliţie, fie studii postliceale, în cadrul celor două şcoli de poliţie existente la Cluj Napoca, respectiv Câmpina.

LivadaPe parcursul celor 3 întâlniri cu elevii au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare-masă, bani de buzunar, repartiţie la finalizarea studiilor), fiind totodată prezentat şi un film realizat la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca, o instituţie care funcţionează după cele mai înalte standarde europene, având condiţii excelente de pregătire a elevilor. Peste 120 de elevi au fost invitaţi, cu acest prilej, să se gândească la posibilitatea de a deveni poliţist, fiind încurajaţi să se pregătească din timp toţi cei care îşi doresc să urmeze o astfel de instituţie.

În aceeaşi zi la Liceul Tehnologic George Bariţiu din Livada au fost desfăşurate şi activităţi în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog în cadrul campaniei ”O zi în şcoala ta!”. Peste 150 de elevi au participat la discuţii pe tema consumului de droguri, a infracţiunilor asociate cu traficul ori cu consumul de droguri, fiind aduse în atenţia participanţilor întregul tablou psiho-social şi medical pe care îl implică consumul de droguri, dincolo de marketingul pozitiv, adeseori exagerat în rândul adolescenţilor. Drogurile nu rezolvă o problemă, ci creează mai multe, nu aduc fericirea pe termen lung, ci doar posibile senzaţii euforice de scurtă durată, dar cu consecinţe dintre cele mai grave.

Specialiţtii antidrog şi poliţiştii prezenţi au avut şi o întâlnire cu cadrele didactice, prin care au dorit să atragă atenţia asupra acestui fenomen tot mai răspândit în rândul tinerilor, dar şi să afle care sunt posibilităţile concrete de a interveni în astfel de cazuri. Au fost totodată distribuite materiale informative, atât elevilor, cât şi profesorilor. Activităţile au fost coordonate din partea liceului de prof. Popescu Monica, consilier şcolar.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 23, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.