La Carei au fost marcați 131 de ani de la trecerea în neființă a poetului, publicistului și protopopului George Marchiș

Direcția de Cultură a Municipiului Carei a organizat un scurt moment comemorativ cu ocazia împlinirii a 131 ani de la trecerea în neființă a poetului, publicistului, preotului, ulterior protopopului şi arhidiaconului George Marchiş, marți 28 aprilie 2015, de la ora 11.00 la Biserica greco-catolică Sfântul Apostol Andrei, de pe strada Ignișului din Carei, unde se găsește placa memorială, amplasată în amintirea acestuia. 

DSC_0235mÎn cadrul manifestării a fost evocată pe scurt personalitatea lui George Marchiș de către Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură Carei, a fost rostită o rugăciune de către Pr. Răzvan Valentin Remeş, din partea bisericii Sfântul Apostol Andrei și au fost depuse coroane din partea Direcției de Cultură Carei și a Asociațiunii Culturale Astra, Despărțământul Carei, la placa memorială.

La final, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a mulțumit celor prezenți la acest moment comemorativ.

DSC_0246mLa eveniment au participat reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei, ai Bibliotecii Municipale Carei, ai Asociațiunii Culturale Astra, Despărțământul Carei, localnici și un grup de elevi ai Școlii gimnaziale nr. 3 din Carei, însoțiți de cadrele didactice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 28, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.