Adrian Ștef dorește schimbarea denumirii județului, din Satu Mare în Sătmar

În conferința de presă susținută de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, în data de 29 aprilie, au fost făcute precizări amănunțite cu privire la proiectele pe anul 2015 ce sunt în curs de derulare și pentru care sunt asigurate fondurile necesare.

IMG_0012Adrian Ștef a precizat că până în prezent s-au realizat încasări la buget mai bune decât în anul precedent, făcând posibilă o rectificare de 2.700.000 de lei pentru unele proiecte precum modernizarea Spitalului Orășenesc Tășnad și transformarea clădirii vechi într-un centru de balneofizioterapie, pentru care s-a depus studiul de fezabilitate. De asemenea se va realiza extinderea și modernizarea Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Satu Mare și achiziționarea unui aparat modern de radioterapie. Județul Satu Mare are nevoie de un Serviciu de Salvamont, în special în zona Luna Șes, pentru care se vor achiziționa toate dotările necesare pentru intervenții.

La rectificarea de buget s-au alocat 56.000 de lei ce reprezintă 10% din totalul sumei primite de la Ministerul Sănătății, pentru dotări la Spitalul din Negrești-Oaș. În domeniul cultural, s-a suplimentat cu 100.000 de lei suma către Muzeul Județean pentru reconstrucția bisericii de lemn din Soconzel care a ars și care până în septembrie va fi terminată, urmând să se execute numai lucrările interioare. La situl arheologic de la Medieșu Aurit se va achiziționa terenul de lângă acesta, teren pe care se va amenaja o zonă administrativă cu parcare și alte dotări la dispoziția vizitatorilor. La Măriuș se va amenaja o casă muzeu lângă mănăstire.

În Satu Mare se are în vedere achiziționarea clădirii în care funcționează Școala de Arte, luându-se în calcul și varianta asigurării unui nou sediu. Se va reabilita Căminul de bătrâni din Carei, atât din punct de vedere energetic cât și în domeniul igienizării spațiilor existente, pentru care s-au asigurat 1.200.000 de lei. Pentru persoanele defavorizate, se vor înființa 4 societăți de economie socială, în valoare de 200.000 de euro, la Halmeu cu atelier de tâmplărie, la Căuaș pentru romi, se va realiza un atelier de împletituri de nuiele, mături și coșuri. La Noroieni se vor confecționa cutii și alte ambalaje de carton. Pe strada Gabriel Georgescu din municipiu se va realiza o arhivă digitalizată unde vor avea locuri de muncă persoane defavorizate. ”Cred în acest proiect ca liberal, este bine să ajutăm aceste persoane să lucreze, nu să le dăm bani, iar ei să-și valorifice rodul muncii lor”, a precizat Adrian Ștef.

Pentru Aeroportul din Satu Mare există o investiție de peste 15 milioane de euro, investiție care se va termina până la data de 3 decembrie 2015, restul sumei fiind completată de Ministerul Transporturilor. Astfel, în Aeroport vor fi înlocuite dalele de beton, se va realiza balizajul, platforma de rulare, se va extinde clădirea aerogării deoarece până în prezent are o capacitate de deservire doar pentru 60 de persoane.

În finalul conferinței de presă Adrian Ștef a informat pentru publicul cititor că se dorește schimbarea denumirii județului Satu Mare în județul Sătmar, pentru a reveni la denumirea din perioada interbelică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Adrian Ștef dorește schimbarea denumirii județului, din Satu Mare în Sătmar

  1. La câtă cultură are acest individ, e clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.