19 proiecte de hotărâre, aprobate în Ședința Ordinară a Consiliului Județean Satu Mare

În data de 29 aprilie, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc ședința ordinară la care au participat 32 de consilieri județeni, absenți fiind doi consilieri, care au pus în discuție 19 proiecte de hotărâre care au fost aprobate. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef, alături de care a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean Rudolf Riedl.

IMG_0008Proiectele de hotărâre au conținut aprobarea bugetelor instituțiilor publice, rectificarea bugetului general consolidat, situația financiară anuală a Regiei Autonome Aeroport Satu Mare precum și a SC Palat Jud SRL Satu Mare pe 2014. De asemenea s-a aprobat darea în folosință către Electrica Distribuție Transilvania Nord SA a capacității energetice de alimentare Luna Șes Negrești Oaș. S-a hotărât construirea unui bloc de locuințe destinate închirierii către tinerii specialiști din domeniul sănătății cu 16 unități locative și regim de înălțime S+P+3E pe strada Tudor Vladimirescu nr.7 unde va fi demolată clădirea actuală. De asemenea, s-a aprobat prin vot secret desemnarea reprezentanților județului Satu Mare în Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Luna Șes, Gheorghe Ciocan, Boier Adam, Gheorghe Rișcău și Vasile Berinde.

S-au mai aprobat înțelegerile de cooperare între județul Satu Mare și Districtul Darmstadt – Dieburg; landul Hesse din Republica Federală Germania și Consiliile Raionale de Stat din Hust, Ucraina și Consiliul Raional de Stat din Vinogradiv, Ucraina. S-am mai aprobat proiectele de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a unor lucrări de drumuri în cadrul proiectului ”Pe două roți între Turulung și Magosliget”, precum și modificări ale Statutului de funcții al aparatului de specialitate a Consiliului Județean Satu Mare, modificarea Organigramei și statutului de funcții ale Muzeului Județean Satu Mare.

S-a aprobat eliberarea de manager al Bibliotecii Județene al domnului Ardelean Ioan Mircea, precum și a domnului Pop Felician din funcția de manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. În final s-a aprobat și modificarea organigramei și statutului de funcții al aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

La probleme diverse dr. Virgil Enătescu a pus problema înființării unei biblioteci de documentare în domeniul medical deoarece în clădirea ce va fi demolată pe strada Tudor Vladimirescu nr. 7 a funcționat o astfel de bibliotecă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.