Sindicatul Mintia al salariaţilor unităţilor subordonate Consiliului Local nu a intrat în grevă

Sindicatul Mintia al salariaţilor din cadrul unităţilor subordonate Consiliului Local Satu Mare nu va participa la această acţiune, motivul luării acestei decizii este faptul că la nivelul acestor instituţii numărul membrilor de sindicat reprezintă un procent de aproximativ 50% din numărul total al salariaţilor, fapt pentru care închiderea instituţiilor pe perioada grevei este practic imposibil. Din aceste motive obiective s-a luat decizia de a nu participa la acestă acţiune.

grevaSindicatul Mintia Satu Mare se declară solidar şi susţine revendicările Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, considerând că situaţia actuală a sistemului de salarizare din administraţia publică locală este inacceptabilă în primul rând datorită faptului că un număr din ce în ce mai mare de funcţionari publici ajung să trăiască dintr-un salariu la nivelul salarului minim pe economie, şi în al doilea rând datorită diferenţelor enorme între veniturile diferitelor categorii de funcţionarii publici, uneori chiar la nivelul aceleiaşi instituţii.

De asemenea ne manifestăm deschiderea şi dorinţa de a participa la viitoarele acţiuni organizate de FNSA, până la soluţionarea problemelor funcţionarilor şi angajaţilor din administraţia publică locală.

PREŞEDINTE

Maier Florin

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 30, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.