Artiștii plastici Erdei Máté, Ecaterina Foriș și Margareta Guga expun la Galeria Primăriei Satu Mare

Joi, 30 aprilie, la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafică a artiștilor plastici Erdei Máté, Ecaterina Foriș și Margareta Guga, membri ai Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Au fost prezenți consilierul local Masculic Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba și vicepreședinta Keresztesi Monica, care a avut și rolul de moderatoare a evenimentului.

1Luând cuvântul Masculic Csaba a spus că vine cu plăcere de fiecare dată la expozițiile organizate în această locație. A rostit cuvinte frumoase la adresa talentaților artiști plastici, bine cunoscuți și cu ocazia altor expoziții. Masculic Csaba i-a felicitat pe artiști pentru creațiile lor și le-a urat noi succese pe mai departe.2Președintele AAP Satu Mare, Gergely Csaba a vorbit pe larg despre artiști și tablourilor lor. A considerat că avem de a face cu artiști plastici care utilizează tehnici diferite. Erdei Máté este un tânăr de doar 17 ani dar face cu prisosință dovada talentului său. Este elev al Liceului de Artă ”Aurel Popp” din Satu Mare. El a fost caracterizat ca un magician al cărbunelui, domeniu în care este un artist deja format. Este membru al Asociației Artiștilor Plastici din Satu Mare din anul 2014. El dorește să urmeze studiile universitare de artă grafică la Cluj-Napoca.

3Foriș Ecaterina și Guga Margareta sunt și ele artiste consacrate chiar dacă au început pictura relativ târziu. Foriș Ecaterina este originară din Tășnad iar Guga Margareta din Halmeu. Ele execută tablouri ce reprezintă naturi statice, peisaje și flori de o gingășie aparte. Lucrările lor trădează multă feminitate. Margareta Guga realizează și portrete foarte interesante. Ele sunt creatoare care participă la multe expoziții colective și individuale și participă cu plăcere la taberele de creație.

4Programul cultural la acest vernisaj a fost asigurat de către Lucaci Carla, vocal și Fedorca Horia, care a prezentat un monolog foarte sugestiv. Expoziția este deschisă între 30 aprilie și 27 mai 2015.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 30, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.