„Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” – Premierea pentru etapa eparhială în Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Joi, 30 aprile 2015, a avut loc festivitatea de premiere pentru etapa eparhială a concursului național de miniproiecte duhovnicești „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, organizat cu prilejul „Anului Omagial al misiunii parohiei și al mănăstirii azi” și al „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”.

100_5739Festivitatea s-a desfșurat în localitatea Sighetu Marmației, de la ora 10.00, în catedrala ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești prezidată de P.S. Iustin Sigheteanul. Evenimentul s-a desfașurat în prezența preoților din protopopiatele Vișeu și Sighet.

Coordonatorii de catehizare din cele opt protopopiate ale Eparhiei Maramureșului și Sătmarului au fost prezenți la acest moment și tuturor celor 22 de proiecte înscrise în această etapă le-au fost acordate diplome de participare, mențiuni și premii din partea Biroului de Catehizare a Tineretului, înmânate de Preasfințitul nostru Iustin Sigheteanul.

Evaluarea proiectelor a avut loc în data de 28 martie 2015, la sediul eparhial, și a fost făcută de comisia formată, cu binecuvântarea ierarhului nostru, Pr. Dr. Bogdan Gavra –consilier social, Pr. Florin Hoban – inspector școlar de religie în jud. Maramureș, și Pr. Gavril Vasile Baban – inspector eparhial pentru catehizarea tineretului.

Primele trei locuri din Eparhia noastră sunt:

PREMIUL I – Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului”, Sighet II, protopopiatul Sighet, cu proiectul „Fapta buna se întoarce la binefăcător”, coordonat de pr. Pop Vasile Aurel și prof. Jolopciuc Maria Viorica;

PREMIUL II – Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Iojib, protopopiatul Satu Mare, cu proiectul „Faptele credinței”, coordonat de pr. Emil Satmari;

PREMIUL III – Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, Protopopiatul Baia Mare, cu proiectul „Trăim împreună ca o mare familie”, coordonat de pr. Man Ghia și prof. Lupa Dumitru.

În această „competiție de săvârșire a faptelor bune” s-au implicat 56 de parohii din eparhia noastră, preoți, profesori, autorități locale și alți credincioși cu râvnă și dragoste către semeni, care, de fapt, s-au alăturat celor peste 1000 de tineri și i-au ajutat pe cei care se nevoiesc cu grijile și neajunsurile vieții. Tinerii sunt cei care, în acest fel, revigorează viața morală, prin transpunerea principiilor credinței strămoșești în fapte, spre slava lui Dumnezeu.

Pr. Gavril Vasile Baban,
Inspector eparhial pentru catehizarea tineretului

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 4, 2015. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.