Guvernul va aproba creșterea indemnizațiilor veteranilor de război cu 75%

Guvernul va aproba printr-o ordonanță de urgență mărirea indemnizațiilor pentru veteranii de război cu 75%, a declarat premierul Victor Ponta zilele trecute în cadrul ședinței de executiv.

veteran-de-razboi„Aș vrea să încep, în primul rând, prin a adresa și în numele Guvernului, a făcut-o deja și președintele României, tuturor veteranilor de război, cei care încă mai sunt alături de noi, sănătate, la mulți ani, să le recunoaștem meritele și celor care au fost acum 70 de ani în război, dar și celor care au fost în teatrele de operațiuni. Termenul de veteran nu mai este similar doar cu cineva foarte în vârstă, de acum mulți ani, avem militari care au fost în teatrele de operațiuni și pe care îi numim de asemenea veterani.

Vreau să mulțumesc Ministerului Apărării, viceprim-ministrului Oprea și în, final, ministrului de Finanțe, care au fost de acord și au avizat ca astăzi (29 mai, ziua veteranilor de război), prin ordonanță de urgență, legând, evident, în mod simbolic și de această zi, să aprobăm creșterea indemnizațiilor cu 75% pentru toți veteranii”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat că măsura este sustenabilă pentru buget, având în vedere că actualul cuantum al indemnizațiilor este unul mic.

„Oricum sunt indemnizații foarte mici. Creșterea este substanțială, dar este departe de a acoperi ceea ce se recunoaște în mod normal, însă vroiam să facem acest gest simbolic”, a mai spus premierul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 5, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.