Veste proastă pentru germanii care vor să circule cu trenul. Ce anunţ a făcut sindicatul conductorilor

Pasagerii serviciului feroviar din Germania se confruntă cu şase zile de perturbări săptămâna aceasta, din cauza unei greve a conductorilor, implicaţi într-un conflict de muncă mai vechi cu operatorul Deutsche Bahn, a anunţat sindicatul conductorilor duminică, relatează DPA în pagina electronică.

deutsche-bahnGreva urmează să înceapă marţi la ora locală 2.00 (3.00, ora României) şi va dura până duminică, la ora locală 9.00 (10.00, ora României), a anunţat sindicatul din Frankfurt. Serviciile pentru marfă vor fi afectate de grevă începând de luni, de la 15.00 (16.00, ora României).

Este vorba despre cea de a opta acţiune de protest în conflictul cu privire la salarii dintre Sindicatul GDL şi Deutsche Bahn.

Sindicatul a respins joi o ofertă de salarizare prezentată de către operator, care include o creştere salarială de 4,7%, în două tranşe, începând de la 1 iulie, şi o plată unică, pentru fiecare angajat, în valoare de 1.000 de euro, până la 30 iunie.

GDL, care a paralizat reţeaua feroviară germană prin cele patru greve de anul trecut, este cel mai mic dintre cele două sindicate ale conductorilor din Germania. Organizaţia cere o creştere salarială de 5% şi reducerea programului de muncă cu o oră pe săptămână.

Gandul.info 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 5, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.