Elevii eminescieni participă la Concursul interșcolar național „Nicolaus Copernic”

Directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, prof. Ioan Pop, informează că instituția de învățământ este una dintre cele 147 de unități de învățământ din România care s-a înscris cu o echipă la Concursul interșcolar național „Nicolaus Copernic” organizat de Asociația Secular-Umanistă din România.

11204992_1424887387818491_879577294880625014_nConcursul își propune să aducă în atenția elevilor și profesorilor din învățământul preuniversitar subiecte legate de astronomie și cosmologie. Astfel, fiecare echipă înscrisă în concurs trebuie să realizeze o mini-expoziție prin care să ilustreze, de o manieră cât mai elocventă, coerentă și corectă din punct de vedere științific, evoluția Universului de la Big Bang până în prezent.

Echipa Colegiului Național „Mihai Eminescu”, coordonată de domnul profesor Viorel Solschi, este formată din elevii claselor a VII-a, a X-a C, a X-a D și membrii Echipei Multitouchcnme.

Materialele expuse în cadrul expoziției pot fi admirate în perioada 1 mai – 19 iunie a.c., Pentru realizarea acestora, membrii echipei au lucrat timp de o lună de zile.

Juriul, care urmează să decidă câștigătorii acestei ediții, este format din următoarele personalități ale lumii științifice și culturale:

Magda Stavincshi – astronom, membră a Uniunii Astronomice Internaționale;

Ovidiu Teșileanu – cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH);

Corina Negrea – producător în cadrul postului de radio „Radio România Cultural”;

Cristian Roman – senior editor în cadrul Editurii Știință & Tehnică;

Toma Pătrașcu – președinte A.S.U.R..

Criteriile care stau la baza declarării echipei învingătoare sunt: acuratețea științifică; alegerea materialelor/modul de prezentare la publicul țintă (elevi de școală generală/liceu; creativitatea; gradul de implicare al elevilor; eforturile de promovare a expoziției în unitatea școlară și în comunitate.

Munca primelor cinci echipe clasate va fi recompensată cu 15 calculatoare, premii ce vor dota laboratoarele unităților de învățământ. Suntem convinși că vom fi printre câștigători!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 6, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.