Activități organizate de APM Satu Mare, de “Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare”

”Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare” este o campanie de conștientizare publică, organizată în perioada 9-10 mai 2015 de către Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) – Convenția privind conservarea speciilor migratoare de animale Sălbatice (CMS) și Acordul privind conservarea păsărilor de apă migratoare african-eurasiatice (AEWA), cu scopul conservării speciilor de păsări migratoare și a habitatelor în care trăiesc.

1APM Satu Mare, în colaborare cu Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” – sucursala Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, APM Satu Mare și SC APASERV SA Satu Mare, celebrează ”Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare”, având ca temă ”Energia-să fie prietenoasă păsărilor” prin organizarea următoarelor evenimente:

În data de 15.04.2015 în cadrul proiectului ”Evaluarea calității fizico-chimice a apelor din zonele umede identificate la nivelul județului Satu Mare” s-a organizat o deplasare pe teren pe amplasamentele a 5 zone umede (lacul de acumulare Călinești – Oaș, heleșteele de la Adrian, Bercu Nou și Moftinu Mic și Balastiera Apa) pentru prelevări de probe de apă pentru analize fizico-chimice și efectuarea de observații ornitologice și ecologice pentru a se stabili calitatea habitatelor acvatice utilizate ca habitate de reproducere, de hrănire sau de odihnă de către păsările acvatice migratoare precum și inventarierea speciilor de păsări migratoare prezente în aceste zone.

IMG_6202În perioada 7-8.05.2015 o echipă de cadre didactice și cercetători ai Universității de Vest Vasile Goldiș, filiala Satu Mare, au făcut observații privind biodiversitatea existentă în zona Heleșteelor de la Adrian și a Heleșteelor de la Moftinu Mic. Au participat cadre didactice de la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”-sucursala Satu Mare, reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare, APM Satu Mare, SC APASERV SA Satu Mare, Societatea Ornitologică Română – sucursala Satu Mare și o echipă de voluntari formată din elevi și studenți din cadrul corpului de voluntari ecologiști din județul Satu Mare.

Rezultatele obținute, completate cu observațiile din lunile iunie și octombrie ale acestui an, vor fi valorificate prin organizarea unui simpozion științific cu tematica: ”Păsările de apă migratoare african-eurasiatice din județul Satu Mare – presiuni și amenințări asupra speciilor și habitatelor” și a unei expoziții de fotografii cu păsările de apă migratoare din județul Satu Mare identificate în cadrul proiectului ”Evaluarea calității fizico-chimice a apelor din zonele umede identificate la nivelul județului Satu Mare”, care va avea loc cu ocazia zilei mondiale a zonelor umede din 2 februarie 2016.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 8 mai 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.