Ziua de 9 Mai a fost sărbătorită festiv la Satu Mare (Galerie foto)

Ziua de 9 Mai a fost sărbătorită la Satu Mare la Monumentul Ostașului Român, unde sâmbătă, 9 mai de la ora 11.00 s-au depus coroane de flori în cinstea eroilor neamului. S-au împlinit 138 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României, 70 de ani de la victoria aliaților împotriva Germaniei hitleriste și 65 de ani de la crearea Uniunii Europei.

3La ceremonia militară au fost prezenți deputații sătmăreni Ovidiu Silaghi și Kereskényi Gábor, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, șeful de cabinet al prefectului, Raul Băbțan. Din partea Consiliului Județean președintele Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor. Primăria Satu Mare a fost reprezentată de primarul dr. Dorel Coica și de viceprimarii dr. Radu Roca și Marcela Papici precum și city managerul Dan Băbuț. La ceremonie au participat militari, reprezentanți ai partidelor politice, reprezentanți ai instituțiilor sătmărene și numeroși sătmăreni.

1

2

4

5

6

7

18

22Garda de onoare formată din militarii Batalionului 52 Geniu, ai Jandarmeriei și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” Satu Mare au prezentat onorul prefectului județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram. A fost intonat Imnul de Stat a României și Imnul Uniunii Europene. Un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Ioan Socolan și preotul militar Cristian Silaghi au oficiat o scurtă slujbă religioasă în memoria eroilor neamului care s-au jertfit pe câmpurile de luptă apărând independența și integritatea țării.

Moderatoarea evenimentului, căpitan Camelia Lucuț a dat cuvântul locotenentului-colonel Dumitru Bogdan din Garnizoana Satu Mare și dr. Paula Virag de la Muzeul Județean de Istorie care au vorbit despre semnificația celor trei evenimente sărbătorite.

8

10

11

17

12

15

16

19

20

DSC_0022

21

DSC_0042

DSC_0047A urmat depunerea de coroane de flori din partea Instituției Prefectului Satu Mare, a Consiliului Județean Satu Mare a Primăriei municipiului Satu Mare. Au depus coroane de flori: Tribunalul Satu Mare, Filiala ”Vasile Lucaciu”a Veteranilor de Război și Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Serviciul Român de Informații Satu Mare, Penitenciarul Satu Mare, Asociația Cadrelor Militare Disponibilizate și în Rezervă, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Instituțiile Subordonate Ministerului Muncii și a Persoanelor Vârstnice, Instituțiile subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Instituțiile subordonate Ministerului Mediului și Apelor, Direcția Județeană de Sport și Tineret, Partidul Social Democrat, Partidul Liberal Reformator, Uniunea pentru Progresul României, Partidul Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Asociația Județeană a Pensionarilor, Colegiul Național ”Ioan Slavici” Colegiul Național ”Doamna Stanca”. După depunerea coroanelor de flori a urmat defilarea Gărzii de onoare.

9

23

24

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 9, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.