Consiliul Județean Satu Mare pregătește ediția 2015 a Caravanei Culturale Sătmărene

Luni, 11 mai, în sala mică a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef alături de vicepreședinții Mircea Govor și Rudolf Riedl. Tema conferinței s-a referit la organizarea și derularea ”Caravanei Culturii Sătmărene”, ediția 2015.

DSC_0001Președintele Consiliului Județean Adrian Ștef a menționat în cuvântul său că potrivit tradiției Caravana Culturii va merge în orașele județului, începând cu Satu Mare, Carei, Negrești, Tășnad, Ardud și Livada. În cadrul acestor manifestări se pune accentul pe promovarea culturii sătmărene, a tradițiilor acestui județ. Se urmărește scoaterea în evidență a tot ce avem mai bun din punct de vedere cultural, multiculturalitatea județului Satu Mare, acțiuni pentru care Consiliul Județean a alocat fondurile necesare. Vicepreședintele Consiliului Județean, Rudolf Riedl la rândul lui a făcut precizările necesare adresându-se reprezentanților presei în limba maghiară.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor a mulțumit presei pentru că prin intermediul ei se mediatizează aceste activități culturale. A considerat că este în derulare o acțiune culturală excepțională, ocazie cu care instituțiile de cultură sunt alături de oamenii localităților amintite. Consiliul Județean este cel mai activ din punct de vedere organizatoric. Mircea Govor i-a felicitat pe toți cei care își aduc contribuția la derularea acestor acțiuni culturale. ”Acțiunile culturale au sprijinul nemijlocit al primarilor localităților, ei pun la dispoziție locațiile necesare activităților culturale, fără sprijinul primarilor nu s-ar putea desfășura aceste activități”, a spus Mircea Govor.

Printre altele președintele Adrian Ștef a vorbit despre noi investiții care se pot face în județ: extinderi la  cetatea de la Ardud, mobilarea unor camere de la castelul din Carei. Referitor la castelul de la Medieșu Aurit Adrian Ștef a spus că acolo deocamdată nu se pot face investiții deoarece sunt probleme litigioase cu privire la proprietate.

În viitor se are în vedere continuarea promovării județului Satu Mare, din toate punctele de vedere, acesta fiind o prioritate a Consiliului Județean care și-a propus multe proiecte în 2012, proiecte care în cea mai mare parte au fost realizate. S-a mai amintit faptul că este mare păcat că PDL Satu Mare nu a venit până acum cu niciun proiect la nivel județean care să poată fi promovat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 11, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.