3 fapte de natură penală şi 23 fapte de natură contravenţională, constatate de jandarmi în acest sfârșit de săptămână

Contribuţia jandarmilor la siguranţa sătmărenilor în perioada 8-10 mai a.c, s-a materializat prin executarea unui număr mare de misiuni. Echipajele de jandarmerie au acţionat cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

jandarmi8În urma executării acestor misiuni au fost constatate 23 fapte de natură contravenţională şi 3 fapte de natură penală. Faptele de natură penală, pentru care jandarmii în patrule mixte cu polițiștii sătmareni au întocmit acte de constatare, au fost: furt, loviri și alte violente și tulburarea ordinii publice.

Tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea de scandal, refuzul de legitimare sau consumul de băuturi alcoolice în locuri publice au fost principalele fapte de natură contravenţională constatate de jandarmi și sancționate cu 4 avertismente scrise şi 19 amenzi contravenţionale, în valoare de peste 8.000 lei.

Din cele 23 de sancțiuni aplicate de jandarmi, 3 sancțiuni s-au aplicat în temeiul Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, în valoare totală de 2000 lei pentru tulburarea ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice comemorative la Carei.

Precizăm că persoanele care au tulburat ordinea publică pe timpul desfășurării adunării publice comemorative la Carei au fost sancționate și de polițiști la regimul circulației pentru oprirea interzisă și accesul interzis cu câte o amendă în valoare de 390 lei fiecare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii, să solicite ajutor în caz de urgenţă, celei mai apropiate patrule de ordine publică sau să sune la apelul 112.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 11, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.