Meseria de pompier, promovată în instituțiile de învățământ sătmărene de I.S.U. ”Someș”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  “Someş” al judeţului Satu Mare informează asupra acţiunii de promovare a înscrierilor în instituţiile de învăţământ care formează personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

DSC_0074În cursul acestei luni, cadre militare din cadrul biroului de resurse umane şi a compartimentului de informare şi relaţii publice, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, au organizat întâlniri cu elevii claselor a XII-a ai mai multor licee din municipiu, respectiv Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicaţii “Ion I.C.Brătianu”, Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, dar şi alte şcoli din localităţile Carei şi Negreşti Oaş, unde elevii au primit indicaţii despre locurile scoase la concurs, condiţiile de înscriere, probele şi baremele de promovare a examenului. Totodată tinerilor li s-au adus la cunoştinţă informaţii aferente profesiei de pompier şi avantajele pe care le conferă.

Amintim faptul că persoanele interesate se pot prezenta pentru detalii sau pentru a depune cererile de înscriere până pe data de 29 mai, pentru Facultatea de Pompieri, iar pentru Şcoala de Subofiţeri – până la data de 7 august a.c.

Pregătirea viitorilor salvatori în cadrul instituţiilor de învăţământ amintite se va realiza într-un interval cuprins între doi şi patru ani, în funcţie de specializările pentru care vor opta.

Detalii privind perioadele de înscriere, desfăşurarea concursului de admitere, condiţiile de înscriere, conţinutul dosarului de recrutare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia pot fi consultate accesând pagina web a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – www.igsu.ro, domeniul „Informaţii utile – Admitere în învăţământul militar” sau prin intermediul Biroului Resurse Umane din cadrul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, de pe strada Fabricii, numărul 35 din localitatea Satu Mare.

Lumea serviciilor de urgenţă este una a camaraderiei şi a provocărilor, în care competenţa, implicarea şi viteza de reacţie sunt repere fundamentale. De modul în care reacţionezi la un apel de urgenţă depinde viaţa unui om sau a mai multora, agoniseala şi bunurile acestora. O reacţie rapidă şi profesionistă în cazul unui incendiu, inundaţie, accident sau oricare altă situaţie de urgenţă are urmări imediate şi vizibile în viaţa semenilor noştri, a comunităţii întregi. Pompieri, paramedici, pirotehnişti, scafandri sau alte categorii de profesionişti care asigură expertiza de specialitate sau sprijin administrativ alcătuiesc echipa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă din România.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 13, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.