Ziua asistenților medicali a fost sărbătorită la Satu Mare

Filiala Satu Mare a Ordinului Asistenților Medicali, generaliști, moașelor și asistenților din România și-au aniversat ziua într-un cadru festiv în sala Filarmonicii ”Dinu Lipatti” cu o numeroasă participare. Au fost prezenți prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare dr. Radu Roca, directori ai instituțiilor medicale sătmărene, consilieri și invitați.

asistenti medicaliEvenimentul a fost condus de dr. Constantin Demian. Prefectul dr. Eugeniu Avram a apreciat activitatea desfășurată de cadrele sanitare din județul Satu Mare, asigurându-le de tot sprijinul ce poate fi dat în scopul practicării unui act medical de o înaltă ținută profesională. Totodată i-a felicitat pentru rezultatele și profesionalismul de care dau dovadă. Au luat cuvântul președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, și viceprimarul municipiului dr. Radu Roca.

Adrian Ștef a spus că profesia de asistent medical este deosebit de importantă în condițiile în care este primul colaborator al medicului, vin în contact cu pacienții și de multe ori suplinesc lipsa medicului, ce pot face deoarece majoritatea lor sunt absolvenți de învățământ superior.

S-a mai făcut referire la faptul că Guvernul României și Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Satu Mare au alocat sume importante pentru plăți și servicii medicale precum și pentru modernizarea completă a unor secții din Spitalul Județean, la Tășnad și la Negrești și Pavilionul doi. În prezent există proiect de anvergură pentru eficientizarea energetică a spitalelor. Multe secții au fost dotate cu aparatură modernă. ”Activitatea din spitale pe care au desfășurat asistenții medicale este importantă pentru noi toți. Mulțumim în numele sătmărenilor pentru ce faceți și ceea ce ați făcut pentru eliminarea deficiențelor existente. La Mulți ani și mult succes mai departe”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 13, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.