Parlamentarii au avizat proiectul propriilor pensii speciale. Penalii îşi pierd pensia

Comisia parlamentară privind statutul deputaţilor şi senatorilor a aprobat, marţi, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, a declarat deputatul PNL Mircea Toader, secretar al comisiei. Toader a spus că în proiectul iniţial s-a introdus un amendament potrivit căruia parlamentarii îşi vor pierde pensia specială în cazul în care sunt condamnaţi penal.

parlamentari„Deci proiectul a fost aprobat de comisie, eu am votat împotrivă, pentru că poziţia PNL este de a nu susţine acest proiect, în rest toţi reprezentanţii celorlalte grupuri parlamentare au votat favorabil”, a spus Toader. Membrii comisiei urmează să redacteze raportul final, care urmează să intre în dezbaterea plenului celor două Camere ale Parlamentului.

”Cuantumul indemnizaţiei se acordă în limita a 3 mandate şi reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Cuantumul indemnizaţiei îl reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate parlamentară”, se arată în proiectul de lege, conform Ştirile ProTv.

Gandul.info

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 14, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Parlamentarii au avizat proiectul propriilor pensii speciale. Penalii îşi pierd pensia

  1. Oferte de lucru pentru toti ! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. NU este necesara niciun fel de experienta !
    Oferta: plata se calculează în funcție de implicare și realizări; instruire gratuită prin email; contract legal de comision; scrisoare de recomandare; posibilitatea de a lucra de acasa (fiecare isi face singur programul de lucru).
    Cerinte: calculator, conexiune internet, cunostinte minime PC, rabdare, seriozitate, perseverenta.
    Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: geta.iacob97@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.