Festival de Vară la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare

Cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a Primăriei Municipiului Satu Mare și Școlii de Arte Satu Mare, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc joi 14 mai 2015 de la ora 16.00 vernisajul expoziției ”Festival de Vară” (Salonul de Vară), la care expun 32 de artiști plastici. Ei sunt membri ai Asociației Artiștilor Plastici din Satu Mare.

1Moderatoarea evenimentului a fost Maria Varga. În cuvântul său Gergely Csaba, președintele AAP Satu Mare, a precizat că deși nu a venit încă vara, evenimentul este devansat conform cu o hotărâre de acum cinci ani, privind comasarea evenimentelor expoziționale din această perioadă. AAP colaborează foarte bine cu Școala de Arte, școala are un colectiv foarte talentat și dornic să participe la aceste evenimente. Gergely Csaba i-a salutat și pe oaspeții din Csenger (Ungaria) prezenți la vernisaj. A fost prezent și managerul Școlii de Arte, Mircea Deac. Acesta a precizat că această expoziție, ca de altfel și altele, îmbină foarte bine artele plastice cu dansul și muzica. A mai făcut referire la faptul că șirul evenimentelor expoziționale vor continua în etapa următoare, nu peste mult va fi vernisată o expoziție la Castelul Károlyi din Carei. Gergely Csaba a ținut să precizeze că artiști care expun acum, sunt în cea mai mare parte artiști deja consacrați, începătorii sunt foarte puțini la număr.

La vernisaj a vorbit și managerul Școlii de Artă, Mircea Deac. El a precizat că lucrările expuse au o certă valoare artistică, membrii AAP ”nu stau degeaba, ei lucrează continuu”. Mircea Deac i-a felicitat pe artiștii plastici care expun dar și pe elevii Școlii de Arte care au prezentat un frumos program artistic. Au fost felicitați și îndrumătorii lor, profesorii care îi pregătesc cu multă pricepere. Mircea Deac a considerat că Satu Mare dovedește încă o dată că este un bastion al culturii. Toate instituțiile de cultură sătmărene colaborează la realizarea programele din cadrul Caravanei culturale, care se află în derulare.

2

4

9

13

13

6

7

8

5

3

12

11

10Tablourile expuse sunt în cea mai mare parte picturi în ulei sau acuarele, dar și grafică, metaloplastie și sculptură. Sunt expuse frumoase peisaje, distingându-se cele ale lui Podolyák Vilmos, portrete, tablouri cu flori cu un viu colorit. Sculpturile surprind prin expresivitate și o finisare deosebită.

În ordine alfabetică expun: Banyi Szilárd, Bartha Csaba-Atilla, Bereș Geanina, Băbuț Dorica, Bélanszki Demkó Beata, Bordaș Vasile, Both Tiborné, Dragoș Vasile, Estan Ecaterina-Elisabeta, Gergely Csaba, Ghitta Silvia, Guga Margareta-Elisabeta, Haller Valentina, Herskovics Emöke-Ingrid, Keresztesi Monica, Kóter Vasile, Lakatos Miklós, Leiher Leonóra, Mák Zsolt, Moldovan Brândușa, Moldovan Cristina, Podolyák Vilmos, Ruștiuc Liviu-Mircea, Sabău Vasile Daniel, Sabău Maria-Teodora, Sălăjan Ioan Cătălin, Sofineti Corneliu, Szodoray Parádi Hajnalka,Tămășan Dan, Tillinger Ștefan, Veress Elisabeta, Zilahi Kato-Klára.

La reușita acestui eveniment cultural și-au adus contribuția elevii Școlii de Artă, formația de balet coordonată de profesoara Gabriela Tănase, Cosmin Popan-pian, Laitner Gerlinden-poezie, Diana Latiș-chitară, Horia Fedorca-poezie și fabulă.

Expoziția poate fi vizitată între 14 mai-4 iunie 2015.

14

17

16

15

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 14, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.