La sala studio Ács Alajos a avut loc recitalul ”Edith Piaf et Agnes” cu actrița Gajai Ágnes

La invitația Trupei Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare, duminică, 17 mai, de la ora ora 17.00, în sala studio Ács Alajos a avut loc recitatul Teatrului Szigligeti din Oradea, ”Edith Piaf et Agnes”, în interpretarea actriței Gajai Ágnes.

piaf 1Ați auzit vreodată cântecul privighetorii? Se chinuie. Se poticnește. Saltă și se prăbușește. Apoi, dintr-odată se regăsește. Te răscolește.

Edith Piaf și-a găsit repede cântecul. Răbufnește din interiorul ei o voce care îi cuprinde toată ființa, din cap până-n picioare, o voce aducătoare de negre valuri gigantice care se năpustesc și asupra noastră, ne înghit și ne hipnotizează.

Asemenea ciocârliei ce se ascunde printre ramuri, Edith Piaf devine și ea invizibilă. Nu rămâne din ea decât privirea, mâinile palide, fruntea gălbuie și vocea… acea voce care zboară și tot zboară și care, încetul cu încetul înlătură ființa și ocupă locul fetiței timide în care sălășluiește. În acest moment Edith Piaf se depășește pe sine. Își depășește melodiile, depășește muzica, depășește cuvintele. Ne depășește și pe noi. Sufletul străzilor pătrunde acum în căminuri…

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 18, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.