A.J.O.F.M. Satu Mare informează: Elevii și studenții pot să muncească în vacanța de vară

Derșidan Simona Valerica, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare informează că Legea 72/2007 privind încadrarea în muncă a elevilor și studenților, permite ca angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor, beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, prevăzute în Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

970Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. Pentru a beneficia de acest stimulent, angajatorii încheie cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă o convenție în termen de 30 de zile de la data angajării.

Contractul de muncă încheiat de către angajator poate să fie: un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat în condițiile legii cu normă întreagă sau după caz cu timp parțial.

-un contract de muncă temporar numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.

Pentru încheierea convenției, angajatorii depun la agenție o cerere însoțită de următoarele documente:

-tabel nominal cuprizând elevii și studenții încadrați;

-actul de identitate al elevului și studentului în copie;

-adeverință eliberată de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statutul de elev sau student și urmează cursurile într-o formă de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând și precizarea expresă a perioadei de vacanță;

-copia contractului de muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 18, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.