Al X-lea congres al tinerilor din Partidul Popular European s-a desfăşurat în Portugalia

Cel de al X-lea Congres al Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular European s-a desfăşurat în perioada 13-17 mai în Portugalia, la Porto. O delegație a Tineretului Național Liberal din ţara noastră a fost prezentă la eveniment, iar din aceasta au făcut parte: Hazem Kansou, secretar general, Ovidiu Moldovan şi Mihai Huzău, prim-vicepreședinți, Glad Varga, Vlad Druga şi Marian Fusea, secretari generali adjuncți, Alina Niţă şi Andrianos Giannou, vicepreședinți.

poza comunicat ppe1Candidatul Andrianos Giannou a obținut funcția de vicepreședinte, obținând peste 98% din voturi. România nu a mai avut niciodată un reprezentant în Boardul Younth of the European People’s Party, din anul 2009, atunci când avea să intre în această structură politică de tineret.

La Congres au participat 250 de tineri politicieni din 40 de țări. „Moștenirea noastră va fi dată de calitatea argumentelor şi puterea vocii noastre”, a declarat Andrianos Giannou.  De menţionat că în urma acestui Congres, Organizația de tineret a Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline în cadrul Congresului, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

„Al X-lea Congres al Younth of the European People’s Party marchează si recunoașterea eforturilor colegilor noștri din Republica Moldova”, a spus Hazem Kansou, secretar general al Tineretului National Liberal din România. Agenda Congresului a fost una încărcată.

Delegația din România a avut două obiective, susținerea Tineretului Democrat Liberal din Republica Moldova şi obținerea unui post de vicepreşedinte. Preşedinte a fost ales Konstantinos Kyranakis din Grecia, acesta fiind la cel de-al doilea mandat, prim-vicepreședinte Roland Mittmann din Germania şi secretar general Andrea Vodanovic din Croația.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 19, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.