Din această vară, românii ar putea pleca în vacanţă pe banii patronului. Care sunt condiţiile

Indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară toţi angajaţii ar putea primi vouchere de vacanţă. Patronii ar putea da vouchere de până la 5.850 lei pentru vacanţă, dar cu o condiţie: să îşi petreacă vacanţa în ţară.

concediuDeputaţii din două comisii au modificat marţi legea privind acordarea voucherelor de vacanţă. Acest lucru le va permite patronilor generoşi să le ofere angajaţilor săi tichete de aproximativ 6 mii de lei pe an, bani pe care să îi cheltuiască pe o vacanţă în ţară.

Măsura se poate aplica atât în cazul salariaţilor din mediu privat, dar şi celor din mediul de stat. Prin acest bonus, statul promite să îi scutească pe angajatori de impozite. De partea cealaltă, patronii se plang că n-au bani nici să-şi achite taxele, cu atât mai puţin să îşi răsfeţe salariaţii, scrie Ştirile ProTv.

„Fiecare companie, în funcţie de fonduri, va putea acorda aceste vouchere”, a declarat Mihai Tararache, deputat PNL. Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi nişte condiţii: tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale.

Spre deosebire de primele pentru concediu, patronii nu trebuie să plătească impozite pentru voucherele de vacanţă. Angajatorii spun însă că, oricum ar scrie legea aleşii, ei nu au fonduri să-şi bucure angajaţii.

Gândul.info

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 20 mai 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.