Iohannis, despre legea alocaţiilor: Un act binevenit, am vorbit cu Ponta, vor fi soluţii pentru resurse

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptată de Parlament, că a vorbit cu premierul Victor Ponta despre problema resurselor pentru aplicarea acestei legi şi că, în opinia sa, este un act normativ binevenit.

iohannis„Am vorbit despre această chestiune şi cu siguranţă se vor găsi soluţii”, a spus Iohannis. Camera Deputaţilor a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, adoptând un amendament al liberalilor în acest sens la Ordonanţa de urgenţă 65/2015.

Ponta a afirmat că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

El a adăugat că pentru acest an şi anul viitor pot fi găsiţi bani, dar trebuie totuşi indicată şi sursa de finanţare, precizând că a discutat pe această temă atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 21, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.