Echipa Liceului de Arte ”Aurel Popp”, locul 1 Ia concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”

În data de 21 mai 2015, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.

P1200204Principalele obiective ale concursului au fost următoarele: dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar; cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență ori dezastru; dezvoltarea atitudinii de solidaritate și de implicare voluntară în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență sau dezastre.

P1200175Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei probe: o probă teoretică  şi 2 probe practice:  „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de m” respectiv „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”. S-au înscris în concurs un număr de 5 echipaje de gimnaziu, după cum urmează: Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” Satu Mare, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Turţ, Şcoala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug.

P1200209În urma desfăşurării probelor de concurs clasamentul a fost următorul:

locul I – Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare

locul II – Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”

locul III – Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Turţ

locul IV – Şcoala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug

locul V – Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” Satu Mare.

Echipajul clasat pe locul I va participa la etapa interjudeţeană, care va avea loc în ultima decadă a semestrului II al anului de învăţământ în municipiul Baia Mare. Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare mulţumeşte pentru colaborare organizatorilor, echipajelor participante, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăriei municipiului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 mai 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.