G.P.P. ”Voinicelul”, calificată la faza judeţeană a concursului ”Suntem mici, dar circulăm corect!”

Concursul de educaţie rutieră ”Suntem mici, dar circulăm corect!” destinat preşcolarilor a luat startul. Astfel, joi, 21 mai 2015,  au avut loc fazele locale ale concursului, desfăşurate în Satu Mare, Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad. Grădiniţele din municipiul Satu Mare şi comunele arondate înscrise în concurs şi-au trimis reprezentanţii joi la Grădiniţa cu Program Prelungit 14 Mai, grădiniţă care a iniţiat în urmă cu 9 ani acest eveniment, de atunci desfăşurându-l an de an, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

IMG_6380În acest an 14 echipaje formate din câte 2 copii şi-au reprezentat cu cinste grădiniţele, parcurgând cele două probe propuse de organizatori pentru această ediţie, o probă teoretică, tip chestionar, respectiv o probă practică constând într-un desen tematic, subiectul fiind “La plimbare cu bicicleta”. Juriul format din reprezentantele Poliţiei, inspector principal Hrihorişan Felicia-ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi inspector Cosma Camelia- ofiţer de relaţii publice, cărora li s-a alăturat doamna Puşa Câmpan, specialist în prevenire în cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Satu Mare, a avut dificila misiune de a departaja echipaje foarte bine pregătite de doamnele educatoare, care dovedesc de la un an la altul că acordă un interes tot mai mare siguranței rutiere a celor mai mici participanţi la traficul rutier.

Pentru faza judeţeană a concursului, ce va avea loc în data de 28 mai, s-au calificat ocupanţii primelor 3 locuri de la toate concursurile locale. Competiţia desfăşurată la Satu Mare fiind deosebit de strânsă, s-a finalizat prin trimiterea în etapa următoare a 6 echipe premiante, câte 2 pe fiecare loc, după cum urmează:

IMG_20150521_124857Locul 1- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11, echipaj format din copiii Cristian Vădan şi Cristian Paşca, coordonaţi de doamna educatoare Ancuţa Ciora;

Locul 1- GPP Voinicelul, copiii Amalia Andreica şi Sofia Ciolte, educatoare Sabău Florica;

Locul 2- GPP 14 Mai- copiii Larian Ştirbu şi Nerea Huja Ignat, educatoare Firuţa Pop şi Nicoleta Dragomir;

Locul 2- GPP nr. 9- copiii Ayan Nesteriuc şi Darius Halmi, educatoare Mihaela Silaghi şi Mărioara Pop;

Locul 3- GPP Draga Mea- copiii Ianis Hotca şi Emma Bocşa, educatoare Maria Belbe;

Locul 3- GPP Nicolae Steinhardt- copiii Ayan Urda şi Maya Napholtz, educatoare Maria Liliana Micle.

Menţiuni au obţinut şi celelalte echipe participante, reprezentând grădiniţele din Satu Mare : GPP 14 Mai (grupa A), GPP nr. 33, GPP nr. 7, GPP nr. 1, GPP nr. 11 dar şi grădiniţe din comunele arondate municipiului, respectiv: GPN Roşiori, GPN Beltiug şi GPN Bârsău de Sus.

IMG_6273

IMG_6281Toţi copiii au primit diplome şi premii constând în veste reflectorizante şi baloane modelate în diverse forme, iar doamnele educatoare au primit reviste şi materiale informative care să le ajute în a putea oferi o educaţie cât mai ridicată copiilor pe care îi au în grijă. Pentru a-i convinge ca niciodată să nu accepte să fie pasageri în maşini conduse de şoferi care au consumat alcool, doamna Puşa Câmpan a întărit acest mesaj prin posibilitatea oferită tuturor celor prezenţi de a vedea lumea prin ochii celui care a băut, încercând să poarte ochelarii care simulează starea de ebrietate. Experienţa a fost utilă şi interesantă atât pentru cei mici, cât şi pentru cadrele didactice prezente la eveniment.

Concursul a fost posibil datorită iniţiatoarei acestuia, doamna Anuca Cupşa, director al GPP 14 Mai, de coordonarea impecabilă a fazei locale desfăşurate la Satu Mare, ocupându-se această ediţie de doamna Florica Codrean, educatoare în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ.

Organizatorii felicită toate echipajele participante a căror pregătire temeinică este rezultatul muncii susţinute la grupă a educatoarelor implicate, dar şi a părinţilor care înţeleg că preocuparea pentru siguranţa copilului în trafic este o preocupare pentru viaţa şi sănătatea celor mici.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 22, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.