Pe Strada Depozitelor s-a deschis centrul din Satu Mare al Rețelei Naționale de Colectare RoRec

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Satu Mare, au inaugurat vineri, 22 mai 2015, cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. Centrul se află situat pe Strada Depozitelor la numărul 23.

_MG_6625De acum întreaga comunitate din Satu Mare are acces la un serviciu de colectare permanent si gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă cea mai mare locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Satu Mare oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

”Obligaţia României de a colecta anual 4 kilograme pe locuitor de deşeuri electrice este departe de a fi îndeplinită. Iar Comunitatea Europeană poate sacționa oricând statul român pentru acest lucru, așa cum a făcut-o deja în cazul altor state membre UE. De aceea Asociația RoRec, împreună cu autoritățile locale, prin toate activitățile și proiectele derulate, încearcă să apropie România de strandardele europene privind colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor electrice. Dezvoltarea Rețelei Naționale de Colectare are acest obiectiv.”, a declarat Cristian Ionescu, Manager Rețeaua Națională de Colectare RoRec.

„Parteneriatul de succes dintre Primăria Municipiului Satu Mare şi Asociaţia RoRec a dus la realizarea acestui centru de colectare pentru deşeurile electrice şi electronice, prin care punem la dispoziţia cetăţenilor, instituţiilor şi societăţilor comerciale din Satu Mare un serviciu permanent de colectare a acestor deşeuri. Invit pe această cale pe toţi locuitorii municipiului nostru, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, să facă un bine mediului înconjurător şi comunităţii din care facem parte, prin colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi electronice!”, a declarat dr.Coica Costel Dorel, Primar al Municipiului Satu Mare.

_MG_6591Locuitorii din Satu Mare şi zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Strada Depozitelor nr. 23. Programul centrului este luni, miercuri şi vineri, între orele 14.00-16.00.

Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită cetăţenii Municipiului Sau Mare sâmbătă, 23 mai 2015, la prima acţiune de colectare a deşeurilor electrice, organizată de noul centru de colectare. Aceştia pot renunţa la deşeurile electrice prin depunerea lor la centrul din strada Depozitelor nr.23 şi la alte 7 puncte provizorii amenajate în cartierele municipiului: cartier M16 – lângă Grup Școlar ”George-Emil Palade”, cartier M14 – lângă Școala Generală ”Mircea Eliade”, cartier M15 – lângă Școala Generală ”Bălcescu Petofi” (fosta Școală Generală nr.4), cartier M17 – lângă Școala Generală ”Lucian Blaga”, Piața Titulescu – lângă Școala Generală nr.10, Carpați II – lângă Școala Generală ”Octavian Goga”, pe strada Rodnei – lângă Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” (fosta Școală Generală nr. 21).

Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie şi sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit) sau 0756 055 632/0742 550 071 (numere cu tarif normal).

Cei care se vor debarasa de deşeurile electrice în cadrul acţiunii de colectare de sâmbătă, vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii oferite de Tristar și Candy: 2 aspiratoare cu acumaltori, 2 cuptoare cu microunde, un frigider, 3 cafetiere și 3 mașini de călcat. Tragerea la sorţi va avea loc la Casa Verde – Grădina Romei, luni, 25 mai, la ora 14.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 mai 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.