La Satu Mare s-a dat startul în competiția ”Trofeul Paul Badea”

În perioada 22-24 mai 2015, se desfășoară la Satu Mare Trofeul Paul Badea care reprezintă prima etapă din cadrul Campionatului Național de Rally Raid 2015. Paul Badea a fost promotorul Asociației Asistenței Rutiere din România. Startul a fost dat la Satu Mare vineri, 22 mai la ora 16.00 din Piața Libertății. 

DSC_0138

DSC_0139

DSC_0140

IMG_0054

IMG_0056

IMG_0058

IMG_0060Lungimea totală a competiției este de 360 km, din care 230 km probe speciale în număr de 7. Autovehiculele participante, sunt special pregătite pentru întreceri de raliuri tot-teren, cea mai cunoscută competiție fiind Raliul Dakar. Startul și sosirea este din centrul vechi al municipiului Satu Mare, iar festivitatea de premiere se va desfășura sâmbătă la ora 19.00 la Restaurantul Miorița.

Traseul de vineri, 22 mai, este pe drumul național ce duce la punctul de frontieră Petea-Pădurea Mare-Digul Someșului. Sâmbătă, 23 mai va fi dat startul la ora 9.00 traseul în zona Codru, ce va avea trei probe special, pe drumuri forestiere, între localitățile Homorodu de Sus, Chilia, Homorodu de Jos, Sâi și Poiana Codrului. Proba specială se va desfășura pe platoul cuprins între Homorodu de Sus, Homorodu de Mijloc, Viile Satu Mare, Medișa și Solduba. Proba de platou se va desfășura între orele 14.00 și 16,00.

Organizatorii au subliniat necesitatea respectării câtorva sfaturi utile pentru spectatori dintre care amintim: respectarea întocmai a indicațiilor organizatorilor și forțelor de ordine, păstrarea distanței față de marginea traseului, evitarea locurilor aflate sub nivelul traseului, preferând pe cele mai înalte; atenție sporită față de autovehiculele ce trec pe traseu, supravegherea copiilor, a animalelor de companie și să nu se circule sub nici un motiv pe traseul probei, atâta timp cât traseul este închis. În încheiere organizatorii au afirmat că ”sportul cu motor este periculos”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 22, 2015. Filed under Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.