Opt tineri artiști plastici au deschis o expoziție la sediul Centrului de Creație

La Galeria Centrului de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Satu Mare a avut loc luni, 25 mai, la orele 18.00 vernisajul expoziției ”Epilogul culorilor” în cadrul căruia și-au expus lucrările opt tineri artiști plastici membri ai Cenaclului Alfazet care îl are ca președinte pe Rareș Nintaș.

1Cu această ocazie au expus: Andreea Burnar, Beatrix Gereben, Marius Ghita, Sara Grec, Kevin Poti, Bogdan Rostaș, Andreea Stanciu, Diana Vinț.

3Au fost expuse 51 de lucrări de grafică și acuarele, toate lucrări reușite, pline de expresivitate. ”Pentru elevi este un prim pas, dacă vor dori pot pe parcurs să se perfecționeze”, ne-a declarat directorul CJCPCT, Robert Laszlo. Domnia sa a precizat că Cenaclul Alfazet s-a constituit în toamna anului 2014 iar această expoziție este prima expoziție din viața lor.

5

6

7

8

9

10

DSC_0176

DSC_0177

Consilierul Felician Pop i-a felicitat pe tinerii artiști și a spus că cenaclul are drept obiectiv promovarea tinerilor artiști care au un cuvânt de spus. Din lucrările lor se vede că au un stil propriu. Unele lucrări transmit și mesaje, se exprimă în mod filosofic. Sunt mai elaborate lucrările elevilor de la Școala de Arte.

2Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale și-a propus ca la vară să organizeze o tabără de creație care va reuni un număr de tineri și va da posibilitatea ca ei să se exprime liber prin creația lor. Momentele artistice au fost realizate de Raluca Dumitru care a interpretat mai multe melodii din repertoriul propriu și Florin Lăcătuș.

4

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 25, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.