Corul „Kölcsey” din Debrețin va concerta duminică la Castelul Károlyi din Carei

Direcția de Cultură a Municipiului Carei vă invită duminică, 31 mai 2015, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei la concertul susținut de corul „Kölcsey” din Debrețin.

afis cor KolcseyÎn program veți putea asculta interpretări după creații cunoscute ale compozitorilor: Kodály Zoltán, Bartók Béla, Franz Schubert, Claude Debussy, Robert Schumann, Bárdos Lajos, Tóth Péter, Kocsár Miklós, Karai József, Johannes Brahms.

Corul va fi dirijat de: Tamási László, Duffek Ildikó, Veres Anett și acompaniat la pian de prof. Duffek Mihály. Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului BestFest 2015 – Primăvara Culturală Careiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Corul Kölcsey din Debrețin a fost înființat de către Tamási László în anul 1979. Corul are în repertoriu muzică începând din perioada gregoriană, până în prezent. A obținut o serie de premii la Concursuri naționale și internaționale (Langollen, Neuruppin, Gorizia, Celje, Neuchatel, Ohrid, Debrecen, Pécs, Budapest, și altele) Au susținut concerte în Spania, Franța, Italia, Finlanda, Grecia, Slovacia, Macedonia, Bulgaria, România și chiar și în Statele Unite ale Americii. Interpretează creații ale compozitor maghiari și străini. Scopul principal al corului reprezintă interpretarea și popularizarea creațiilor compozitorilor maghiari contemporani. Au scos 4 albume pe CD printre care și o înregistrare alături de organistul Ruppert István. În 2008, casa de discuri Hungaroton a înregistrat un album cu interpretări după compozițiilor lui Tóth Péter. Corul a primit de nenumărate ori distincția de cel mai apreciat grup vocal, în 2007 a primit premiul „Artis”, în 2012, a obținut premiul „Csokonai”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 26, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.