Două proiecte de hotărâre, respinse în ședința Consiliului Județean Satu Mare pe luna mai

În temeiul prevederilor art. 94 alin. (1 și 3) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare, în baza Dispoziției nr. 115/20.05.2015 a președintelui a fost convocată ședința ordinară a Consiliului Județean Satu Mare care a avut loc în sala mică de ședințe în data de 26 mai 2015.

DSC_0024Ședința a fost condusă de Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef fiind prezenți 29 de membri și invitați șefi ai unor instituții județene, consilieri. Membrii Consiliului Județean au aprobat ordinea de zi din care au fost retrase două proiecte: Proiectul de hotărâre privind aprobarea cumpărării imobilului “Complex social sportiv” situat în municipiul Satu Mare, str. Ecaterina Teodoroiu nr.5 (fostul stadion Someșul) și preluarea acestuia în domeniul public al Județului Satu Mare, precum și Proiectul de hotărâre privind acordul Consiliului Județean Satu Mare pentru preluarea la Depozitul Regional Doba a deșeurilor municipale amestecate provenite de pe teritoriul municipiului Cluj Napoca. Cele două proiecte respinse vor fi analizate în ședințele viitoare.

Membrii Consiliului Județean au aprobat proiectele privind contul anual de execuție bugetară , a bugetelor instituțiilor publice precum și bugetul împrumutului intern pe anul 2014. S-a aprobat și rectificarea bugetului general consolidat pe anul 2015 precum și a celui de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome Aeroportul Satu Mare pe anul 2015.

S-au supus spre aprobare actualizarea Programului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Satu Mare precum și licențe de transport pe traseele: Resighea – Pișcolt – Ianculești – Carei – DRM și retur. Traseul: Turți – Turulung – DRM și retur pentru transportul muncitorilor. S-au aprobat licențe de traseu prin curse regulate pe traseul Livada – Negrești-Oaș și retur, precum și Negrești-Oaș – DRM; Beltiug – Zollner – Păulești și retur pentru transportul muncitorilor.

În final au mai fost aprobate Proiectele de hotarâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Satu Mare și a funcțiilor publice din cadrul instituțiilor din subordine precum și Planul de acțiune pe anul 2015 al Direcției Generale de Protecția Copilului a județului Satu Mare.

S-a mai aprobat Proiectul de hotărâre privind oportunitatea și necesitatea achiziționării de echipamente de siguranță pentru aeroportul Satu Mare.

S-a luat act de încetarea contractului de management al domnului Liviu Marta, manager al instituției publice de cultură Muzeul Județean Satu Mare.

La Diverse s-a pus problema datoriilor de peste 10.000.000 RON ale Spitalului Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 26, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.