Mesajul campaniei „Nu lăsa violența să te transforme în infractor!”, transmis elevilor Liceului Tehnologic „George Emil Palade”

Campania de prevenire a violenței în rândul tinerilor desfășurată de polițiști continuă, o nouă acțiune în cadrul acesteia fiind desfășurată joi, 7 martie 2013 la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "George Emil Palade" din Satu Mare.

DSC_00812

Peste 100 de elevi din cinci clase au participat la întâlnirile susținute de comisar Săndulescu Simona și inspector Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, și agent șef Pop Nicolae, polițist de proximitate. Polițiștii au încercat prin diverse mijloace cum sunt prezentarea de filme educative, discuții interactive, prezentare de cazuri concrete,  să-i convingă pe elevii aflați la vârsta adolescenței să nu recurgă la acte infracționale în general, și la acte violente, în special.

Au fost prezentate în mod gradual principalele infracțiuni contra persoanei, de la lovire la vătămare corporală, lovituri cauzatoare de moarte, omor și tentativă de omor, astfel încât elevii să înțeleagă consecințele pe care le pot suporta dând frâu liber impulsurilor violente. Polițiștii au constatat că majoritatea elevilor nu cunosc faptul că un pumn sau o palmă dată cuiva este o infracțiune pentru care, începând cu vârsta de 14 ani răspund penal, considerând că astfel de fapte pot fi trecute cu vederea.

Acțiunea s-a bucurat de succes, fiind apreciată atât de elevi, cât și de cadrele didactice prezente. Consilierul școlar al școlii, doamna Vezeteu Viorica s-a oferit chiar să prezinte filmul educativ „Cheia e la tine!” tuturor elevilor din liceu, cu ocazia activităților ce se vor desfășura în perioada 11-15 martie, în săptămâna „Fără violență în școli!”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 martie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.