Direcția de Cultură a municipiului Carei l-a comemorat pe marele istoric Simion Bărnuțiu

Cu ocazia împlinirii a 151 ani de la trecerea în neființă a marelui istoric, filosof, profesor, om politic și lider al mișcării revoluționare din Transilvania, Simion Bărnuțiu, joim 28 mai 2015, reprezentanți ai Direcției de Cultură a Municipiului Carei, alături de reprezentanți ai Bibliotecii Municipale Carei au depus o coroană la bustul acestuia, situat pe strada Iuliu Maniu din municipiul Carei, în fața fostului Gimnaziul Piarist, actualmente Liceul Romano-Catolic „Josephus de Calasantius”.

DSC_8223mSimion Bărnuțiu s-a născut în 28 iulie 1808 la Bocșa, iar între 1820 și 1825 a studiat la Gimnaziul Piarist din Carei. Personalitate remarcantă a culturii naționale, și-a dedicat întreaga activitate pentru interesele naționale ale poporului român, rămânând în memoria noilor generații prin voința sa tenace și valoarea morală a creațiilor științifice.

A încetat din viață la 28 mai 1864 în Sânmihaiu Almașului (jud. Sălaj).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 mai 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.