Biblioteca Județeană Satu Mare marchează marți Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului

Biblioteca Județeană Satu Mare, instituție publică subordonată Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” Satu Mare, organizează marți, 2 iunie, cu începere de la ora 17.00, o seară de povești muzicale, sub genericul „Prietenii lui Csillaghúr”.

csillaghurPrin activitatea inițiată de Secția de împrumut pentru copii se dorește marcarea Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului și îl are ca invitat special pe cunoscutul creator de povești din țara vecină Ungaria, Sás Károly. Evenimentul este găzduit de Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”.

Prin intermediul acestui program de povești muzicale, participanții vor afla despre modalitățile de concepere a poveștilor și cum se transformă ele în cântece. Scriitorul și muzicianul Sás Károly va folosi mai multe instrumente muzicale, demonstrându-le copiilor faptul că versul și ritmul ne sunt prieteni.

Invitatul evenimentului este fondatorul, mentorul, compozitorul și autorul de texte al formației „Csillaghúr”. După ce și-a desăvârșit studiile muzicale, a trăit mai mulți ani înafara granițelor natale, fapt ce i-a permis să studieze folclorul mai multor popoare. Este cunoscut și ca autor de manuale și alte lucrări didactice de muzică pentru profesori și elevi.

În anul 2013, a apărut publicația „Csillaghúr és barátai”, atât pe suport tipărit, cât și în format electronic, pe CD. „Autorul și-a exprimat dorința de a se întâlni cu publicul sătmărean de toate vârstele, copii, părinți și bunici, deopotrivă, fapt pentru care instituția noastră a răspuns pozitiv acestui demers. Ne dorim ca prin această primă activitate derulată în parteneriat cu un scriitor maghiar, să deschidem noi oportunități de colaborare cu diferite personalități și instituții din țara vecină și să transmitem ideea că biblioteca publică a județului Satu Mare susține ideea de multiculturalitate și bună conviețuire între naționalitățile conlocuitoare”, a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 mai 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.