113 adulți și copii din Sătmărel, adăpostiți în siguranță la Căminul cultural din cartier

În conferința de presă susținută vineri, 29 mai de primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu șeful de serviciu Marcel Coțan și consilierul Natalia Covaci, a fost informată opinia publică în legătură cu urmările furtunii de la începutul acestei săptămâni în cartierul Sătmărel. Astfel, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a identificat 61 de case afectate de furtună, au fost evacuate 113 persoane, adulţi și copii, care au fost adăpostiți la Căminul cultural. De asemenea este asigurată hrana şi condiţiile necesare pentru aceste persoane.

IMG_0006Primarul Dorel Coica a precizat că s-a făcut necesarul de materiale de construcţii pentru casele afectate în valoare de aproximativ 133.000 lei urmând ca în cel mai scurt timp să se remedieze situaţia actuală. ”Materialele vor fi achiziționate mâine (30 mai) și distribuite pe familii, constând din bolțari, cărămizi, ferestre, scânduri, grinzi, nisip. Oamenii așteaptă materialele și doresc să se apuce de lucru, fiind ajutați de muncitori de la ADP. Avem post fix de intervenție, și vom face rectificările necesare pentru a face față tuturor cheltuielilor de care este nevoie. Situația din Sătmărel este sub control”, a declarat primarul dr. Dorel Coica.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş a sprijinit operaţiunile de evacuare cu forţe proprii. Crucea Roşie Satu Mare prin președintele Rodica Borlan a oferit 75 pături şi ceai cald. Poliţia Locală asigură paza permanentă la Căminul cultural. Poliţia Municipală asigură ordinea publică în toată zona afectată. SC Florisal SA asigură toalete ecologice şi transportul gunoiului menajer. SC Apaserv SA asigură vidanjarea toaletelor ecologice.

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei a asigurat transport şi cazarea pentru 5 mame şi 9 copii la Centrul maternal şi Adăpostul de noapte precum şi servicii de consiliere psihologică. SC Derşidan SA a donat 500 de conserve, 200 litri de apă, tacâmuri de unică folosinţă, materiale necesare igienei.  SC Neptun SRL a donat 60 de pâini, SC Nova Oaș 2000 litri de apă, SC Mircea Blaga SRL 160 de pâini, de asemenea a ajutat și SC Gama & Gama.

IMG_20150528_110651

IMG_20150528_110816

IMG_20150528_145913

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.