Zi de sărbătoare pentru 121 de absolvenți de la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”

Într-o splendidă zi de mai, cu emoție în suflete, elevii Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia” și-au luat rămas bun de la școala unde și-au petrecut cei mai frumoși ani din viață. La ora 10.00 clopoțelul a sunat pentru ei pentru ultima dată. În frunte cu diriginții lor, absolvenții și-au făcut apariția pe platoul din curtea școlii în aplauzele profesorilor, colegilor, a părinților, și a prietenilor veniți în număr mare să asiste la acest moment unic din viața lor.

1Au absolvit: clasa a XII-a A, diriginte profesor Claudia Moldovan, clasa a XII-a B, diriginte prof. Camelia Roter, clasa a XII-a C, diriginte prof. Silaghi Răzvan, clasa a XII-a D, diriginte prof. Lengyel Bogdan, clasa a XII-a E, diriginte prof. Ioana Tarța, clasa a XII-a F, diriginte prof. Mariana Datcu, clasa a XII-a G, diriginte prof. Lenuța Roman și clasa a XII-a H, diriginte profesor Tiberiu Baranyai.

2După intonarea Imnului de Stat a României, preotul paroh Coriolan Nastai a rostit o rugăciune la acest eveniment din viața tinerilor și cuvinte de felicitare și urări de bine și succese în viață. ”Dumnezeu să ne țină în pace și liniște“, a spus părintele Nastai.

3A luat apoi cuvântul directorul liceului, profesor dr. Vlaicu Popescu, care a spus că asistăm la un moment deosebit în istoria școlii, acum când termină prima generație de elevi la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”. Absolvenții se despart de profesorii lor, de colegi, de sălile de clasă, de catalog și de școală. Petru Creția spunea că în aceste momente de despărțire se pot întâmpla și lacrimi. ”Câteodată bucuria și tristețea pot uni apele lor și curg împreună, murmurând fără de țel un cântec nou”. ”Fie ca bunul Dumnezeu să transforme aceste boabe de mărgăritar și aceste umbre de pe obrajii absolvenților de azi, în punți de trecere lină spre o nouă etapă a pregătirii lor pentru marea devenire și pentru viață. Trăim în era calculatorului, a Internetului și să nu uităm că viața copiilor este făcută numai pentru speranță. Vă uitați în urmă cu regrete, dar privirea voastră trebuie să se înalțe spre viitor, deoarece drumul vostru continuă, și alte porți vi se vor deschide, dornice să le treceți pragul”, a spus prof. dr. Vlaicu Popescu. Domnia sa a urat mult succes în viață absolvenților colegiului.

4

5

6

7

8

9Directorul colegiului ”Unio-Traian Vuia” a mulțumit jurnaliștilor sătmăreni pentru buna colaborare în acest an școlar. În semn de prețuire pentru munca depusă de ei, acum că școala face parte cu ajutorul lor din istoria scrisă a județului, au fost acordate diplome de excelență organelor de presă: Informația Zilei, Actualitatea Sătmăreană, Portal SM, Gazeta de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare și Sătmăreanul.

Au fost rostite cuvinte frumoase de rămas bun, acum la absolvire și în limba maghiară de către dirigintele clasei a XII-a H, profesorul Tiberiu Baranyai. Au fost cuvinte sincere, de îndemn și încurajare și urări de succese în viață. Domnia sa a scos în evidență și contribuția importantă a părinților în procesul de formare și educare a copiilor lor.

A urmat ceremonia în cadrul căruia actualii absolvenți au predat cheia colegiului, mai tinerilor lor colegi din casa a XI-a. Apoi a luat cuvântul din partea absolvenților Adrian Vădan și șeful de promoție Adrian Bobeanu din clasa a XII-a A.

10

11

12

13

14Directorul adjunct al colegiului, profesoara Gabriela Urs, a adresat câteva cuvinte absolvenților într-o zi de mari emoții, atunci când pentru aceștia începe o nouă etapă a vieții lor. I-a îndemnat ca în viață să se folosească de toate cunoștințele teoretice și practice dobândite în anii de școală: ”Să vă urmați visele, mult noroc în viață, mult succes în primăvara tinereții”, a spus directorul adjunct profesoara Gabriela Urs.

A urmat momentul acordării diplomelor pentru rezultatele obținute la învățătură, activități extrașcolare, culturale și sportive, rezultate obținute la diferite concursuri județene și naționale, precum și în implementarea unor proiecte extra curriculare. În final, absolvenții au acordat diplome de excelență profesorilor lor și frumoase buchete de flori, ca semn al recunoștinței față de efortul depus în pregătirea elevilor pentru viață. ”La revedere absolvenți în anul 2025!”.

Prof. Carol C. KOKA 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.